2010. október 30., szombat

Ajtók...

Minél több autója van az embernek, annál nehezebb/lassabb javítgatni és szépítgetni őket. Most se a sárgára, se az oválra nem volt idő/energia/pénz. Az elképzelt fontossági sorrend sem úgy alakul, mint kellene.

Jobb lenne, ha működne a kocsi, de vannak alkatrészek, amiket be kell szerezni. Régi autó, nem kapni mindig ezeket, így akkor kell beszerezni, amikor van eladó. S mikor havi egy alkatrész felbukkan, ami kell, nem érdemes kihagyni, mert később ezerszer nehezebb lesz megszerezni, így máris oda jut az ember, hogy még mindig nem jár a motor és nem indítható.

Az alábbi ajtó például...Ovál ajtót hol tud az ember venni jelenleg? Sehol...Az én egyik ajtóm (jobbos) nem is oválé, így mindenképpen kellett egy (szereztem egyet, de ez a kék jobb állapotú), s mivel a balos sem tökéletes, egyszerűbb volt egy párat akkor megvenni, amikor volt eladó, ráadásul jó árban.


Persze lehet az eredetit foltozgatni, javítgatni, akár a későbbi ajtót is át lehet erre alakítani, de ez mégiscsak oválé vagy korai nagyablakosé. Gyűlnek az alkatrészek, talán jobb ez így, olcsóbban megvenni mindent akkor, amikor van, s ha oda kerül a sor, minden meglesz a felújításhoz. Ha akkor állnék neki keresgélni, biztos sehol nem találnék semmit, vagy csak nagyon drágán...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése