2011. július 4., hétfő

Egy régi ismerős...

Egy régebbi posztban boldogan újságoltam, hogy felbukkant egy eladó ovál bogár. Ugye ez nem egy gyakori esemény itthon, tehát szót érdemelt. Egy 55-ös bogarat hirdettek akkor (most 53-asnak írják), teljesen felújítva, bár nem gyári fékekkel és belső térrel. Árat nem írtak, de azt tudni lehetett, hogy papír gondjai vannak az autónak. Sopronban árulták, eléggé sokáig, pedig képekről nézve szép volt az biztos.


Aztán egyszer csak eltűnt a hirdetés, valószínűleg 1 millió alatt vihették el, mert a végén már a legjobb ajánlatért elvihető volt emlékeim szerint, így biztos megérte az új tulajdonosnak. Csak ugye hasonló helyzetben szinte mindig ugyanaz történik....


vagyis előbb-utóbb ismét árulni fogják elég borsos áron, mint ahogy ezzel is történt. Kikerült Németországba, és most  elkezdték árulni. Németül nem igazán értek, de nagyon sok szép dolgot írnak róla, a papír hiányát is említik, nem tudom, hogy külföldön hogyan intézhető el, hogy kapjon újakat, de azt gondolom biztos van megoldás, különben nem kérnének egy papír nélküli autóért (ami papír nélkül gyakorlatilag nem is autó, csak vas és gumi, meg műanyagok halmaza) 10.900 euro-t, ami mai árfolyamon nézve kicsivel több, mint 2.800.000,- Ft.


Általában aki fanatikus, annak jó vételkor nincs pénze, aki a pénzt látja ezekben, annak meg mindig akad, ezért esik meg mindig az az eset, hogy a nagyon jó vételek (főleg akkor ha az ár még így is sok, de a kocsi értékéhez mérten kevés) mindig nepperekhez kerülnek, s mivel kint nagyobb a piaca ezeknek, így az esetek többségében külföldre kerülnek egytől-egyig.


A képeken is látszik, hogy tényleg szép autóról van szó, azt nem lehet vitatni, a kérdés az, hogy megér-e ennyit. Sokaknak biztos, de ennyiért azt hiszem szerencsével teljesen gyárit is lehet találni.


Az ilyen autók esetében mindig közlik, hogy mibe került a felújítás, ezzel is ámítani a vevőt, hogy de jó vételt csinál, mert ez 15.000 euro-ba került, de most meg tudja venni 10.900 euro-ért és ez milyen jó vétel. A sok, felújítás közben készült képen azért a szakértők megtippelhetik volt-e itt ilyen mértékű felújítás, vagy sem, de szerintem sok esetben ez csak ámítás és vevő csalogatás.

Ez egy szép autó, gazdagíthatta volna a magyar ovál bogarak számát, hogy nem így lett, az vagy a nálunk eléggé ellehetetlenített papírozás miatt lehet, vagy csak az állhat mögötte, hogy nepper barátunk gyorsabb volt, vagy egészen egyszerűen egy külföldi vette meg, aki többet adott érte. Ez nem róható fel a magyar tulajdonosnak, hiszen bárki ugyanezt tette volna azt hiszem...

Németeseknek itt a jelenlegi hirdetés szövege:
"VW Käfer Ovali, 07/1953, 98000 km, silber / Kunstleder creme, 4-Gang Eigentlich eine TOP-RESTAURATION von Grund auf, welche vor 5 Jahren durchgeführt wurde Karosse wurde vom Boden abgehoben, wirklich alles erneuert, überholt und perfekt restauriert (siehe Detailbilder), jedoch beim Zusammenbau die Lust verloren Natürlich alles da, alles an seinem Platz und alles vollständig Jedoch hätte man es mit ein wenig mehr Liebe machen können Wenn Sie bei diesem, aus einer sehr guten Basis bestenden Fahrzeugs, die Restarbeiten nochmals selbst in die Hand nehmen, haben Sie zum Schluß eine Note 1 in der Garage Übrigens: die Laufleistung ist nur abgelesen und uns nicht bekannt Aber nochmals, die Arbeiten, welche seither geleistet wurden haben mehr als Euro 15000,-- verschlungen Zu den Details: Sickentüren, Röhrchenkotflügel, Brezellenkrad und 2 Innenausstattung mit Originalsitzen! ( siehe Bilder), sowie funktionierende Winker Wirklich die Chance für den, der keine 2 linke Hände hat und für Kleines dieses Schnäppchen zum Leben zu erwecken! Zum Schluß noch: Papiere gingen leider verloren, sind aber durch den Eigentumsnachweis und ein Vollgutachten wieder zu erlangen! Gerne können Ihnen noch weitere Detailbilder zugeschickt werden Preis: Euro 10900,-- "

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése