2010. február 28., vasárnap

Eladó oválok most...

Attól függetlenül, hogy túl vagyok az ovál vásárláson, azért szeretem nézegetni, hogy milyen az aktuális ovál felhozatal, leginkább külföldön, mert itthon szinte semmilyen. Az egyszerűség kedvéért csak azokat az oválokat veszem számításba, melyek többé-kevésbé gyári állapotúak, és azok amik átalakítottak vagy jelentősen fiatalítottak most nem kerülnek felsorolásra.

5000 EUR

Ez a sárga darab Dániában található, a leírás alapján kevés rozsdával, megcsinált alvázzal, de műszaki vizsga nélkül. 5000 Euro az ára. Most fölösleges úgy nézni, hogy mibe kerül, ha az ember hazahozatja, forgalomba helyezi és rendberakja. Ezért csak abból kliindulva, hogy jó állapotú, azért biztos lenne mit csinálni vele, így az ára nevezhető jónak is, de olykor 7000-8000 euró körül is kapni szép daraboka, így nem egy bomba vétel, inkább reális.


2900 EUR

Ez a darab Németországban található, nem vészes az ára. Az, hogy elől törött végülis semmi jelentősége sincs, egy másik csomagtértető kell és kész is. A leírás alapján egy 56-os, restaurálásra szánt, garázsban talált darab, s a papírjai és kulcsok még nincsenek meg. Jól néz ki, de biztosan sokat kell még rá költeni.

Pár év és eljutunk oda, hogy nem az lesz a kérdés, hogy jó vétel-e, hanem hogy ha van eladó, akkor mikor menjünk megvenni, azonnal vagy kockáztassunk és másnap. Így ez mindenképpen egy restauráláshoz jó darab lehet.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése