2012. május 4., péntek

Nem új, nem 30 lovas, de jónak tűnik...

....egy olyan motort kellett tehát találnom, ami bár nem 30 lovas, de üzemképes és szinte biztos, hogy évekig tökéletesen fog működni, komolyabb felújítás nélkül, valamint van olyan olcsó, ami mellett még tartható lehet a kocsi idei elkészülése. Ekkor találtam ezt a képen látható motort....


Egy kombájnhoz használt ipari bogár motor, 6v-os, talán 1966-67-ből származhat, nemrég fel lett egyszer újítva, ennek ellenére elég keveset használt. Igaz, hogy a motor zsákbamacska ennek ellenére is, de olyan jó ára volt, hogy megérte kockáztatni. Az már meg sem lepett, hogy az ország másik végében árulták, vagyis eléggé lehetetlen volt, hogy megszerezzem, de Kicsi Nelly segített (ezer köszönet neki), intézte a vásárlást és a szállítást is, valamint ki is próbálta a motort, amiről már azt tudni lehet, hogy üzemképes, szépen jár és első blikkre minden rendben van vele...csak hát egy merő kosz az egész. Most a takarítása folyik éppen, amihez szét kell bontani valamennyire, de az összerakás már nem lesz nehéz, persze biztos kell költeni rá valamennyit, de meglepne, ha a végösszeg 60-70 fölé emelkedne. Így ha szerencsém lesz, akkor ennyiből lesz egy valóban keveset használt, nem éppen kocsiból kivett, agyon hajtott motorom lesz, hanem egy olyan, ami pár évig szuperül fog működni...addig legalábbis, amíg egy 30 lovas nem kerül a helyére...ha minden jól megy, 2-3 héten belül bent is lehet a kocsiban, addig is a szerelő is ráér majd, én is letudok pár vizsgát és elég jól fog haladni a kocsi a műszaki felé :)

1 megjegyzés:

  1. Nem is baj, hogy nem akadt a horgodra egybebakos 30LE-s moci. Így nem kell szopnod a 6V-tal, csak teszel rá egy 12V-s generátort oder dinamót (meg persze cseréled a fogyasztókat és örülsz a fényárnak én meg irigykedem ;)

    VálaszTörlés