2012. szeptember 29., szombat

Alkatrészek

A régi motorról néhány alkatrész átkerül az újra, mint például a motorburkoló lemezek, az ac pumpa és a dinamótartó bak is. Elég érdekes motor ez, alaposabban szét kell még bontani ahhoz, hogy kiderüljön mi is a helyzet vele, de az biztos, hogy messze van a gyáritól.


Időközben felújításra került a kuplungtárcsa is, valamint a hiányzó fékpofák is, egyre több a beszerelésre kész alkatrész. Már csak egy hátsó dob kellene, mivel az egyik eléggé kopott. Nem lesz egyszerű művelet, többféle dob volt a 67 előtti bogarakon, amiket eddig találtam, azok mind 58-64 közötti gépekre volt jó, nekem pedig olyan kellene, ami 57-ig volt....kíváncsi leszek mikor sikerül majd.

Az új motoron egy eredeti, jó állapotú kipufogó is volt, sajnos egy nagyobb lyuk volt rajta, amit be kellett foltozni. A lakatos persze az ígért napra sem volt képes megcsinálni, pedig tudta, hogy a beszerelés miatt fontos lenne, hogy minél előbb kész legyen. Jó esetben egy hétig fog "ülni" rajta, mire kész lesz, de ezek után csoda lesz, ha a második ígért napra kész lesz. Ez mindig érthetetlen számomra, hogy ha nincs ideje, akkor ne vállalja be, vagy ne ígérje meg, ha a határidőt nem tartja. Az ember azt hinné, hogy minél több "elégedett ügyfelet" kellene szerezni és meg is tartani, de egyeseknek ez nem fontos ezek szerint...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése